De wandelgezelle

Get outside
Walk and connect
With yourself and with nature

De geboorte van de wandelgezelle

Ik hou van wandelen en in de natuur zijn. En ik hou van mensen.

Ik speelde al een tijdje met het idee om deze drie te combineren en wandelcoach te worden.

Maar als ik daarop doorging, moest ik toegeven aan mezelf dat ik me geen coach voel en ook niet de ambitie heb om dat te zijn. Het idee viel stil tot ik een TedX talk zag passeren van Chuck McCarthy, The People Walker. Deze mens creëerde voor zichzelf een nieuwe job waar ontzettend veel nood aan bleek te zijn.

Ik was onmiddellijk geboeid. Dit is het, dit is precies wat ik nu graag wil doen. Ik hoef niet per se een therapeut of coach te zijn, ik kan gewoon mezelf zijn en van hieruit in verbinding gaan met iemand die in goed gezelschap op stap wil gaan.

Het idee dat ik mijn tijd, m’n liefdevolle aanwezigheid en m’n wandeltochten mag delen met iemand, daar word ik echt enthousiast van. Graag wil ik jou vergezellen op wandelavontuur in verbinding met onszelf, met elkaar en met de natuur. Meer moet dat niet zijn.


Motivatie nodig om te wandelen?

Waarschijnlijk heb je wel al gehoord van het 10.000-stappen-per-dag-concept.

Je kent de voordelen van bewegen en van in de natuur zijn en je verlangt ernaar om dit te doen. Helaas mis je de motivatie, de fut, de goesting of de wilskracht om eraan te beginnen. Afspreken met iemand kan jou net een extra push geven om toch die stap naar buiten te zetten.

Eventjes alles loslaten.

Het is heel gezond om af en toe eens afstand te nemen van alle dingen waar we normaal gesproken druk mee bezig zijn: gezin, werk, partner, carrière, vrienden, wifibereik… Trouwens, een leuk pluspuntje hierbij, nieuw onderzoek wijst erop dat tijd doorbrengen in de natuur, zonder gestoord te worden door mobieltjes, tablets en andere gadgets, mensen veel creatiever en geïnspireerder maakt. Nice!

Menselijke interactie.

Meer dan ooit proberen we via onze smartphones en computers verbonden te blijven met elkaar, maar dat voelt nooit werkelijk hetzelfde als in levende lijve samenkomen met iemand. Soms hebben we nu eenmaal echt nood aan menselijk contact, echte communicatie, een warme uitwisseling of wezenlijke verbinding.

Veiligheid.

* Misschien stap je moeilijk, heb je wat hulp nodig en voel je je veiliger met iemand erbij.

* Of misschien voel je je als vrouw niet zo veilig om alleen te gaan stappen. Als je dat wilt neem ik onze hond Otis mee. Hij is groot en zwart en houdt mensen door zijn uiterlijk op afstand. Hij is een fantastische waakhond die zeer goed luistert en tegelijkertijd houdt hij ook ontzettend van knuffels, dus een zeer aangenaam gezelschap om erbij te hebben.

Wil je graag een gesprekspartner?

* Een ontspannen, gezellig babbeltje terwijl we wandelen en genieten van de omgeving, zalig!

* Maar misschien heb je meer nood aan een luisterend oor? Dan is 1 op 1 vaak het meest ideale om die 100% aandacht te krijgen waar je naar verlangt. Wanneer je weer thuis bent, kan je er terug voor een tijdje tegenaan. Soms is het gemakkelijker om met een “vreemde” je verhaal te delen dan met de mensen die het dichtst bij jou staan. Praten met iemand kan troost en steun bieden. Ik ben er voor je.

Gezelschap.

Of misschien wil jij simpelweg niet alleen wandelen, maar gewoon gezellig samen met iemand op stap zijn. Top, let’s do this!

Meditatie.

Wanneer de omgeving het toelaat kunnen we tijdens de wandeling ook even een moment nemen om samen te mediteren. Als je dat wil kan ik je hierin gerust ook begeleiden.

Ten slotte ook iets over mezelf.

Ik denk van mezelf wel dat ik aangenaam gezelschap ben, vooral omdat ik aandachtig en niet oordelend kan luisteren. Ondanks dat ik zelf niet zo’n grote prater ben, ga ik heel graag in verbinding met iemand en heb oprechte belangstelling in de ander. Je kan van mij een zachte en liefdevolle aanwezigheid verwachten. Door mijn open, ontvankelijke houding en door m’n positieve ingesteldheid heb ik dan ook meestal een rustgevend effect op mensen.

Zo, ik hoop dat dit jou een beetje een beeld geeft van wat je kan verwachten en met wie jij straks op pad gaat.

Heel graag tot binnenkort!

Praktische informatie

Om een afspraak te boeken kan je me bereiken via
* Telefoonnummers 050 71 95 58  of  0476 732 866
* Email aruna.k.goethals@gmail.com

De bijdrage is 10 euro per uur.

We wandelen in het prachtige Ryckeveldebos, een fantastisch, gevarieerd domein van 180 hectare. Adres: Holleweg – 8310 Brugge, afspraak op de parking bij de hondenweide. 

Wandelen in de natuur

laat me thuiskomen bij mezelf.