Meditatie

We have a dream…

Introductie tot praktische spiritualiteit.

Zoveel mensen praten over spiritualiteit.

Maar wat is het werkelijk? En hoe maak je het praktisch in je dagelijkse leven? En hoe rijm je het hebben en leven van een droom met spiritualiteit in de praktijk?

Wat betekent ontwaken in liefde en bewustzijn werkelijk? En wat is het verschil tussen de slapende massa, de wakkere burger en de ontwaakte mens?

Wat is parallelle realiteit, en in welke wereld kies jij om te leven?

M.a.w.: ben jij een ‘receiver of reality’, of een ‘creator of reality’?

Wat is dat allemaal, en nog veel meer, werkelijk?

Veel vragen, veel inzichten. Samen op ontdekkingsreis. In ontspannen en liefdevol samenzijn. In meditatie, in dialoog, in zelfonderzoek. Hier en Nu.

Net zoals bij de dansavonden ben je welkom bij het open vuur, deze keer vanaf 14u. Om 14u30 start de eigenlijke samenkomst. Kom graag tijdig.

Begeleiding: Deva Utsa

Data: zondag 9 april van 14u30 tot 17u30

Bijdrage: vrije bijdrage (richtprijs 25 euro)

Een dag van stilte en aanwezigheid in je eigen natuur.

Er bestaan duizenden technieken van ‘meditatie’. En je kan er jaren mee ‘bezig’ zijn.

Ware meditatie maakt een einde aan alle technieken, en aan het bezig blijven. En dit leidt tot Zijn: I am that.

Observeer eens je ‘denken’. Wat zie je? Je denken is vaak rusteloos en vol spanning en innerlijke strijd. De meeste gedachten vertellen je dat iemand (vaak jijzelf) anders had of zou moeten zijn. Ze ontkennen of veroordelen dus de simpele feiten. In die zin zijn ze nutteloos, angstig of pijnlijk, en ze maken ons ongelukkig.

In meditatie leer je allereerst voorbij te gaan aan dit zinloze denken, piekeren en oordelen. Als je dit consequent beoefent, kan het je uiteindelijk toelaten een dieper deel van jezelf te bereiken. En dan geeft het je een echte ervaring van Zijn.

Vervolgens begint het proces van leren leven vanuit Zijn, en niet langer vanuit denken. Je leeft je leven, je bedenkt het niet meer. Dan pas komt je leven echt in orde: elk aspect van je leven wordt vrij van confict en strijd. Je ervaart je leven als een expressie van liefde en van je innerlijke vrijheid en levensvreugde.

En dan weet je : het leven is goed.

Tijdens de meditatiedagen kan je kennis maken met de essentie van deze drie stappen.

Begeleiding: deva utsa

Bijdrage: 60 euro


Whenever you step out of the noise of thinking, that is meditation, and a different state of consciousness arises.

– Eckhart Tolle