Shiatsumassage

* ontspannen

* opladen en vitaliseren

* stress en/of emotie loslaten

* in balans komen

* thuiskomen bij jezelf

Wat is het?

“Shi-atsu (Japans voor vinger-druk) is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarmee, zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op de menselijke huid, om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren, en specifieke problemen te behandelen.” (Definitie van Shiatsu volgens het Japanse Ministerie van Gezondheid)

Voor wie is shiatsu bedoeld?

Voor iedereen die wil relaxen en zich beter in z’n lijf voelen!

Shiatsu is uitermate geschikt voor het verminderen van stress, concentratieproblemen, spanningen, hoofdpijn, nek- en schouderspanning, rugklachten, verminderde beweeglijkheid, pijnlijke spieren en gewrichten, ademhalingsmoeilijkheden, stijfheid, spijsverteringsklachten, overprikkeling, slecht slapen, burn-out…

Verder kan shiatsu ook ondersteuning bieden in moeilijke periodes in je leven en tijdens transformatieprocessen.

Maar je hoeft helemaal geen klachten te hebben om van een shiatsumassage te kunnen genieten, het heeft vooral ook een preventieve werking! Wie kan er niet, zo nu en dan, een deugddoende massage gebruiken?

Hoe voelt een shiatsu massage aan?

Een shiatsu massage is een ontspannende behandeling. De druk wordt soms mild en soms wat krachtiger uitgevoerd. Op sommige plekken in het lichaam waar spanningen zich hebben opgehoopt, kun je soms onder invloed van de druk wat lichte pijn of hardheid ervaren, maar dit mag zeker niet ongemakkelijk aanvoelen. M.a.w. het kan gevoelig zijn, maar je voelt tegelijkertijd ook dat het deugd doet.

Bij een shiatsubehandeling kan het soms voorkomen dat opgekropte of oude emoties loskomen. Dat is helemaal oké! Ik zorg voor een veilige omhulling waarin je je gevoelens kan en mag uiten. Emoties toelaten kan er mee voor zorgen dat je energie weer vrijer gaat stromen. Het kan allemaal eventjes heel heftig aanvoelen, maar het zal zeker helpen om meer rust te vinden in jezelf, om nieuwe inzichten te krijgen en om dieper thuis te komen in je lichaam.  

De behandeling zal je helpen om je hoofd leeg te maken van de beslommeringen van alledag en om je aandacht op je lichaam te richten. Iets wat veel mensen vandaag de dag ‘vergeten’. Je wordt bewuster van je lichaam en waar eventuele blokkades zitten. Wanneer je regelmatig een shiatsu massage ondergaat, zal je merken dat je steeds beter aanvoelt wanneer je uit balans raakt, zodat je daar tijdig kunt op inspelen.

Hoe verloopt een shiatsu behandeling?

* Voordat ik begin met de behandeling zal ik jou eerst vragen naar je gezondheid, naar eventuele klachten, jouw wensen en verwachtingen. Op die manier kan ik daar m’n behandeling op afstemmen. Dit duurt meeestal een 10-tal minuutjes. Ook tijdens de sessie kan er op elk moment feedback gegeven of gevraagd worden.

* Vervolgens ga je liggen op een dikke katoenen mat op de grond (een futon). In tegenstelling tot veel andere soorten massages gebeurt een shiatsu behandeling op de kleren. Vrouwen raad ik wel aan, voor het gemak, om hun BH uit te doen. Mag ik je vragen om comfortabele, losse kleren te dragen, het liefste van zacht katoen. (geen rokjes of jeans). Vermijd ook juwelen, make-up en horloge en graag je GSM op uit of stil.

* Tijdens de behandeling zal ik je vragen afwisselend op je buik, op je rug en eventueel op je zij te gaan liggen.

* Naast het druk uitoefenen op bepaalde punten verspreid over het hele lichaam, wordt er ook gewreven, gestretcht, geknepen en geklopt zowel om de spieren als de bloedsomloop in het lichaam te stimuleren.

* De technieken kunnen harder of zachter zijn naar gelang van het gewenste effect. Waar spanning zit, treedt ontspanning op en de meer zwakke zones worden gestimuleerd.

* Af en toe kunnen er korte stiltemomenten ingelast worden, dit kan nodig zijn om je systeem de kans te geven het nieuwe evenwicht binnenin toe te laten, of om je lichaam even de tijd te gunnen om het gebeuren dieper te integreren.

* Bij buikmassage of bij bepaalde specifieke klachten kan het soms handig zijn om massageolie te gebruiken. Dit altijd in samenspraak met de klant.

* De massage zelf duurt 60 minuten. Als dit nodig voelt, trek ik ook een 10-tal minuutjes uit na de behandeling voor nabespreking. Soms wordt een sessie aangevuld met tips rond voeding, beweging, ontspanning, levenswijze zodat je ook thuis zelf met je gezondheid verder aan de slag kunt.

* De prijs voor een shiatsumassage is 60 euro

OPGELET!

Shiatsu is geen vervanging van een medische behandeling! Ik doe geen diagnose of behandeling van specifieke ziekten. Bij twijfel raadpleeg eerst je behandelende arts.

Een massage voegt jaren

toe aan je leven,

maar ook leven

aan je jaren.